Πυρκαγια - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΕΝΤΖΙ - YouTube / See full list on el.wikipedia.org

Πυρκαγια - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΕΝΤΖΙ - YouTube / See full list on el.wikipedia.org. See full list on el.wikipedia.org Αυτή η περιοχή στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως «πυρίκαυστος ζώνη» και στις λαϊκές διηγήσεις τα «καμένα». Το απόγευμα της πρώτης ημέρας της πυρκαγιάς, ένα γαλλικό τμήμα ανατίναξε με δυναμίτιδα τρία σπίτια δίπλα από το διοικητήριο με σκοπό να δημιουργήσει ζώνη ασφάλειας περιορίζοντας το ύψος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης, αλλά δεν συνέχισε και αποχώρησε, αφήνοντας τη φωτιά να συνεχίσει τον δρόμο της. Το κτήριο του τελωνείου σώθηκε από γάλλους στρατιώτες. Μεταξύ των κτηρίων που κάηκαν ήταν το ταχυδρομείο, το τηλεγραφείο, το δημαρχείο, οι εταιρείες ύδρευσης και φωταερίου, η οθωμανική τράπεζα, η εθνική τράπεζα, οι αποθήκες της τράπεζας αθηνών, ο ναός του αγίου δημητρίου και άλλοι δύο ορθόδοξοι ναοί, το σαατλή τζαμί και άλλα 11 τεμένη, η αρχιραββινεία με όλο το αρχείο της και 16 από τις 33 συναγωγές.

Ισχυρή βούληση για εποικοδομητική συνεργασία με τον νέο υπ. Το κτήριο του τελωνείου σώθηκε από γάλλους στρατιώτες. Αυτή η περιοχή στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως «πυρίκαυστος ζώνη» και στις λαϊκές διηγήσεις τα «καμένα». Με την άδεια της κυβέρνησης, όμως, οι δυνάμεις της αντάντ είχαν αποβιβάσει στρατεύματα στη θεσσαλονίκη το 1915, για να υποστηρίξουν τους σέρβους συμμάχους τους στο μακεδονικό μέτωπο. Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΙΑ ΕΚΑΨΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ...
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΙΑ ΕΚΑΨΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ... from 1.bp.blogspot.com
Δεν υπήρχαν ικανές ποσότητες νερού για την κατάσβεση, αφού σημαντικό μέρος του δεσμευόταν από τις συμμαχικές δυνάμεις για την τροφοδοσία των στρατοπέδων στα προάστια της πόλης. Πυρκαγιά είναι η ανεξέλεγκτη φωτιά, η οποία προκαλείται από μη ελεγχόμενη καύση με το οξυγόνο και συνοδεύεται από πρόκληση μεγάλων ποσών θερμότητας και φωτός, γεγονός που έχει ως συνέπεια την καταστροφή του. Το διοικητήριο σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των υπαλλήλων του που έσπευσαν να βοηθήσουν. Το ύψος των υλικών ζημιών υπολογίστηκε σε 8.000.000 χρυσές λίρες. Η 76χρονη γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, πιθανόν από τις αναθυμιάσεις, ενώ μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η θεσσαλονίκη ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες πόλεις των βαλκανίων. See full list on el.wikipedia.org Αρχικά η πυρκαγιά ακολούθησε δύο κατευθύνσεις:

Η 76χρονη γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, πιθανόν από τις αναθυμιάσεις, ενώ μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Είχε να αποζημιώσει 3000 ασφαλιστικά συμβόλαια. Στην πόλη δεν υπήρχε οργανωμένη πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά λίγες ιδιόκτητες πυροσβεστικές ομάδες ασφαλιστικών εταιρειών, τις περισσότερες φορές ανεκπαίδευτες και με πολύ παλιό ή καθόλου εξοπλισμό. Η περιοχή που κάηκε ήταν κυρίως η περιοχή μεταξύ των οδών αγίου δημητρίου, λέοντος σοφού, νίκης, και εθνικής αμύνης. Μάθετε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα. Αυτή η περιοχή στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως «πυρίκαυστος ζώνη» και στις λαϊκές διηγήσεις τα «καμένα». Το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε πλήρως και εξαιτίας της δυσκολίας εξεύρεσης επαρκών κονδυλίων, ακόμη και πιέσεων εκ μέρους μεγαλοϊδιοκτητών, υπέστη πολλές μεταβολές, αλλά αποτέλεσε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την πρωτύτερη κατάσταση της πόλης, δίνοντάς της σύγχρονη ρυμοτομία και όψη. See full list on el.wikipedia.org Για παράδειγμα η north & british mercantile co. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελούνταν από σεφαραδίτες εβραίους και ακολουθούσαν έλληνες, τούρκοι, βούλγαροι αλλά και άλλοι βαλκάνιοι και ευρωπαίοι. Πολλοί εβραίοι, έχοντας χάσει τα πάντα, έφυγαν για τις δυτικές χώρες και κυρίως τη γαλλία, ενώ ένας αριθμός τους ακολουθώντας το σιωνιστικό κίνημα εγκαταστάθηκε στην παλαιστίνη. Η πυρκαγιά κατέστρεψε το 32% της συνολικής έκτασης της θεσσαλονίκης, δηλαδή 1.000.000 τετρ. More images for πυρκαγια » Το κτήριο του τελωνείου σώθηκε από γάλλους στρατιώτες.

See full list on el.wikipedia.org Jul 15, 2021 · πυρκαγια. Το επόμενο πρωί δύο βρετανικές πυροσβεστικές αντλίες σταμάτησαν την πυρκαγιά κοντά στον λευκό πύργο. Πυρκαγιά είναι η ανεξέλεγκτη φωτιά, η οποία προκαλείται από μη ελεγχόμενη καύση με το οξυγόνο και συνοδεύεται από πρόκληση μεγάλων ποσών θερμότητας και φωτός, γεγονός που έχει ως συνέπεια την καταστροφή του. See full list on el.wikipedia.org

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγια σε σπίτι στα ...
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγια σε σπίτι στα ... from www.firefightingreece.gr
Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν. See full list on el.wikipedia.org Η πυρκαγιά, όπως προέκυψε από την ανάκριση που διεξήγαγαν οι δικαστικές αρχές της θεσσαλονίκης, ξεκίνησε το σάββατο στις 18 αυγούστου 1917 περίπου στις 15:00 το μεσημέρι από ένα φτωχικό σπίτι προσφύγων στη διεύθυνση ολυμπιάδος 3, στη συνοικία μεβλανέ μεταξύ του κέντρου και της άνω πόλης. Ισχυρή βούληση για εποικοδομητική συνεργασία με τον νέο υπ. Πυρκαγιά είναι η ανεξέλεγκτη φωτιά, η οποία προκαλείται από μη ελεγχόμενη καύση με το οξυγόνο και συνοδεύεται από πρόκληση μεγάλων ποσών θερμότητας και φωτός, γεγονός που έχει ως συνέπεια την καταστροφή του. Το 1916 είχε ξεσπάσει στη θεσσαλονίκη το κίνημα της εθνικής άμυνας, που είχε σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση διαιρώντας την ελλάδα, αλλά μετά την παραίτηση του κωνσταντίνου τον ιούλιο του 1917 ξαναενώθηκε. Με την άδεια της κυβέρνησης, όμως, οι δυνάμεις της αντάντ είχαν αποβιβάσει στρατεύματα στη θεσσαλονίκη το 1915, για να υποστηρίξουν τους σέρβους συμμάχους τους στο μακεδονικό μέτωπο. Αρχικά η πυρκαγιά ακολούθησε δύο κατευθύνσεις:

Μεταξύ των κτηρίων που κάηκαν ήταν το ταχυδρομείο, το τηλεγραφείο, το δημαρχείο, οι εταιρείες ύδρευσης και φωταερίου, η οθωμανική τράπεζα, η εθνική τράπεζα, οι αποθήκες της τράπεζας αθηνών, ο ναός του αγίου δημητρίου και άλλοι δύο ορθόδοξοι ναοί, το σαατλή τζαμί και άλλα 11 τεμένη, η αρχιραββινεία με όλο το αρχείο της και 16 από τις 33 συναγωγές.

See full list on el.wikipedia.org Το λιμάνι της ήταν από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίου. Η αναφορά του αλεξάνδρου πάλλη προς την κυβέρνηση μνημονεύει ξεχωριστά τους πυροπαθείς των τριών κοινοτήτων της θεσσαλονίκης: Μόλις πρόσφατα (το 1912) είχε απελευθερωθεί από την οθωμανική αυτοκρατορία και μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της μακεδονίας και της ηπείρου ενσωματώθηκε στην ελλάδα. Ο άνεμος δυνάμωσε και η πυρκαγιά ακόμη πιο γρήγορα κατέβηκε στο κέντρο της πόλης. Το επόμενο πρωί δύο βρετανικές πυροσβεστικές αντλίες σταμάτησαν την πυρκαγιά κοντά στον λευκό πύργο. Προκλήθηκε από σπίθα της φωτιάς μιας κουζίνας, που έπεσε σε παρακείμενη αποθήκη με άχυρο. Είχε να αποζημιώσει 3000 ασφαλιστικά συμβόλαια. Η μόνη ελπίδα για τη θεσσαλονίκη ήταν η επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων. 5000 άτομα μεταφέρθηκαν δωρεάν με τρένο και εγκαταστάθηκαν στην αθήνα, τον βόλο και τη λάρισα. Για παράδειγμα η north & british mercantile co. See full list on el.wikipedia.org See full list on el.wikipedia.org

Jul 15, 2021 · πυρκαγια. Το κτήριο του τελωνείου σώθηκε από γάλλους στρατιώτες. Το επόμενο πρωί δύο βρετανικές πυροσβεστικές αντλίες σταμάτησαν την πυρκαγιά κοντά στον λευκό πύργο. Είχε να αποζημιώσει 3000 ασφαλιστικά συμβόλαια. Το απόγευμα της πρώτης ημέρας της πυρκαγιάς, ένα γαλλικό τμήμα ανατίναξε με δυναμίτιδα τρία σπίτια δίπλα από το διοικητήριο με σκοπό να δημιουργήσει ζώνη ασφάλειας περιορίζοντας το ύψος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης, αλλά δεν συνέχισε και αποχώρησε, αφήνοντας τη φωτιά να συνεχίσει τον δρόμο της.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ LIVEpagesepsitename%%
ΠΥΡΚΑΓΙΑ LIVEpagesepsitename%% from xristika.gr
Το ύψος των υλικών ζημιών υπολογίστηκε σε 8.000.000 χρυσές λίρες. See full list on el.wikipedia.org Είχε να αποζημιώσει 3000 ασφαλιστικά συμβόλαια. Το κτήριο του τελωνείου σώθηκε από γάλλους στρατιώτες. 5000 άτομα μεταφέρθηκαν δωρεάν με τρένο και εγκαταστάθηκαν στην αθήνα, τον βόλο και τη λάρισα. Στην πόλη δεν υπήρχε οργανωμένη πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά λίγες ιδιόκτητες πυροσβεστικές ομάδες ασφαλιστικών εταιρειών, τις περισσότερες φορές ανεκπαίδευτες και με πολύ παλιό ή καθόλου εξοπλισμό. Προκλήθηκε από σπίθα της φωτιάς μιας κουζίνας, που έπεσε σε παρακείμενη αποθήκη με άχυρο. Η περιοχή που κάηκε ήταν κυρίως η περιοχή μεταξύ των οδών αγίου δημητρίου, λέοντος σοφού, νίκης, και εθνικής αμύνης.

Ισχυρή βούληση για εποικοδομητική συνεργασία με τον νέο υπ.

See full list on el.wikipedia.org See full list on el.wikipedia.org Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου, σύμφωνα με τον ν. Με την άδεια της κυβέρνησης, όμως, οι δυνάμεις της αντάντ είχαν αποβιβάσει στρατεύματα στη θεσσαλονίκη το 1915, για να υποστηρίξουν τους σέρβους συμμάχους τους στο μακεδονικό μέτωπο. Το απόγευμα της πρώτης ημέρας της πυρκαγιάς, ένα γαλλικό τμήμα ανατίναξε με δυναμίτιδα τρία σπίτια δίπλα από το διοικητήριο με σκοπό να δημιουργήσει ζώνη ασφάλειας περιορίζοντας το ύψος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης, αλλά δεν συνέχισε και αποχώρησε, αφήνοντας τη φωτιά να συνεχίσει τον δρόμο της. 5000 άτομα μεταφέρθηκαν δωρεάν με τρένο και εγκαταστάθηκαν στην αθήνα, τον βόλο και τη λάρισα. See full list on el.wikipedia.org Το ύψος των υλικών ζημιών υπολογίστηκε σε 8.000.000 χρυσές λίρες. Τελικά όμως, με την πίεση των ελληνικών και ξένων αρχών και χάρη στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών θεσσαλονίκης,επί της κατηγορίας για εμπρησμό κατά των ενοίκων της οικίας από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, το οποίο αποφάνθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τυχαία αίτια, έγινε η αποπληρωμή όλων των ασφαλιστηρίων. See full list on el.wikipedia.org Πυρκαγιά είναι η ανεξέλεγκτη φωτιά, η οποία προκαλείται από μη ελεγχόμενη καύση με το οξυγόνο και συνοδεύεται από πρόκληση μεγάλων ποσών θερμότητας και φωτός, γεγονός που έχει ως συνέπεια την καταστροφή του. Το κτήριο του τελωνείου σώθηκε από γάλλους στρατιώτες. See full list on el.wikipedia.org

Posting Komentar

0 Komentar